ME MIA MATIA...

ROLLIGANS

12 June 2007

"ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ" ΖΟΥΑΝ


Σίγουρα θυμάστε το περσινό γαϊτανάκι που είχε στηθεί γύρω από τον Βραζιλιάνο αμυντικό της Λεβερκούζεν, Ζουάν (ή Χουάν κατ' άλλους). Τη μια ερχόταν, την άλλη το ακύρωνε, την παράλλη έκλεινε στην Ιταλία κτλ. Ε, λοιπόν ορισμένοι δεν έχουν ησυχάσει μ' αυτή την υπόθεση και βλέποντας τον Κόκκαλη ορεξάτο για γερό στόπερ, καλοβλέπουν την εμπλοκή τους στην περίπτωση του Βραζιλιάνου ως μια καλή ευκαιρία για αρπαχτή. Τα λεφτά μπορεί να είναι πολλά για να τον αφήσουν οι Γερμανοί, αλλά Έλληνας μάνατζερ έχει ήδη πλησιάσει τον Ζιλμάρ Ρινάλντι, που έχει τα δικαιώματα του παίκτη και του πρότεινε συνεργασία. Να πείσει ο Ρινάλντι το Ζουάν να έρθει Ελλάδα, να ρίξει τις απαιτήσεις της Λεβερκούζεν και τα υπόλοιπα να τα αναλάβει αυτός. Δηλαδή να προωθήσει το όνομα του ποδοσφαιριστή σε κολλητούς Έλληνες δημοσιογράφους και να περάσει στα μουλωχτά την ιδέα σε ανθρώπους του Ολυμπιακού. Τι θα κερδίσει ο ίδιος από την υπόθεση; Με πρόχειρους υπολογισμούς γύρω στα 500.000 Ευρώ θα μπουν στην τσέπη του. Καθόλου άσχημα για καλοκαιρινές διακοπές...Το θέμα είναι αν στο λιμάνι θα φάνε το τυράκι και θα πέσουν στη φάκα ή θα αδιαφορήσουν. Να κάνω μια πρόβλεψη; Αν δεν τελειώσει σύντομα το θέμα στόπερ για τον Ολυμπιακό, το όνομα του Ζουάν θα γίνει πρωτοσέλιδο στις ελληνικές εφημερίδες.

ΤΡΙΤΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΟ;


Καιρός ν' ασχοληθούμε λίγο με τον Παναθηναϊκό μετά τους πρωταθλητές. Εκεί στην Παιανία τα πράγματα δείχνουν ξεκάθαρα, αλλά για μένα είναι πιο περίπλοκα απ' ότι στου Ρέντη. Τα κουμάντα έχει αναλάβει πλέον εξ ολοκλήρου ο Βέλιτς με τις ευλογίες του Τζίγγερ -ποιός ξέρει με ποια λογική-, όμως το έργο του είναι πολύ δύσκολο. Η μόνη θέση στην οποία έχει πληρότητα προς το παρόν είναι αυτή του τερματοφύλακα με Μάλαρτζ(πολύ καλή κίνηση) και Γκαλίνοβιτς.

Ξεκινώντας από την άμυνα και με δεδομένη την αποχώρηση των Άντονσον, Κώτσιου μένουν μόνο ο ασταθής Μόρις και ο κουρασμένος -και ποτέ πρωταγωνιστής, απλά εντολοδόχος της διοίκησης- Γκούμας. Χρειάζονται λοιπόν με μιας δύο βασικά σέντερ μπακ! Δυνατά κορμιά, εργάτες και προσωπικότητες που λείπουν από τους πράσινους. Στα ακραία μπακ ακόμη χειρότερα. Νίλσον και μετά...χάος. Ο Δάρλας βλέπει την έξοδο, ο Βύντρα δεν κέρδισε ποτέ την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, ενώ και ο Σέριτς μια παίζει και μια όχι. Άρα τρεις στο σύνολο ακραίοι αμυντικοί, με τον έναν για αριστερά βασικότατο.

Με δεδομένη τη θέληση του νέου προπονητή να παίξει 4-4-2 σε ρόμβο, το μόνο αμυντικό χαφ είναι ο Τζιώλης, που κι αυτός πάσχει. Οι Μπόβιο, Άντριτς, Μπίσκαν αποχαιρετούν και όχι ότι αφήνουν κάποιο δυσαναπλήρωτο κενό, αλλά όπως και να το κάνουμε αδειάζει το ρόστερ. Επομένως χρειάζεται και βασικό αμυντικό χαφ. Έχουμε φτάσει αισίως στις πέντε απαραίτητες μεταγραφές και δεν φτάσαμε ακόμη στα μισά!

Επιθετικά χαφ; Ο Βίκτορ μάλλον μένει, αφού δε δέχεται να λύσει το συμβόλαιό του -και γιατί να το κάνει, βλάκας είναι; κάθεται και τα παίρνει- ο Έκι Γκονζάλες επιστρέφει το Νοέμβριο, ενώ και ο Λεοντίου ακόμη ψάχνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Παρελθόν αποτελούν ήδη Χαραλαμπίδης, Θεοδωρίδης, ο Ρομέρο σκέφτεται μέχρι και να σταματήσει το ποδόσφαιρο (αυτός είναι παίκτης με φιλοδοξίες!) και μένει ο Νίνης να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά, έχοντας ήδη 21 παιχνίδια την περσινή περίοδο χωρίς προετοιμασία και έχοντας χάσει και τη φετινή, αφού θα βρίσκεται με την Εθνική Νέων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Από κοντά και ο Αντρέας Ίβανσιτς, που αποτελεί εχέγγυο για μια καλή αριστερή πλευρά. Τι; Όχι, δεν τον ξέχασα τον Ν' Ντογιέ... Αν είναι όμως να βασιστείς σε τέτοια λαχεία, με το καλό στο ΙΝΤΕΡΤΟΤΟ.

Όσο για την επίθεση ο κακομοίρης Μουνιόθ έκανε κρα για έναν επιθετικό το χειμώνα, αλλά ποιός να τον ακούσει. Παπαδόπουλος και Σαλπιγγίδης είναι του ίδιου στυλ και χρειάζεται επειγόντως ένας -αν όχι δύο ψηλοί φορ περιοχής- ρόλο που δε μπορούν να παίξουν ούτε ο Μάντζιος, ούτε ο Τσίγκας. Συμπέρασμα: Ο Παναθηναϊκός για να θέλει να λέει ότι χτυπάει πρωτάθλημα, οφείλει να βρει τουλάχιστον τέσσερις βασικούς παίκτες και άλλους τόσους ενεργούς αναπληρωματικούς.

Το οφθαλμοφανές πρόβλημα όμως είναι άλλο. Ο Παναθηναϊκός καυχιέται για τις ακαδημίες του, για τους παίκτες που στελεχώνουν κατά καιρούς τις Εθνικές ομάδες, αλλά δεν τους εμπιστεύεται... Οι πράσινοι έχουν αυτή τη στιγμή 13 παίκτες δανεικούς σε μικρότερες ομάδες και δε δείχνει τη διάθεση να τους επαναφέρει στην Παιανία. Είναι καλύτερος ο Άντονσον του Σιόντη για τον οποίο έχω ιδία άποψη και είναι η καλύτερη; Είναι καλύτερος ο Χαραλαμπίδης από τον Πλιάγκα που έβγαλε μάτια με το Λεβαδειακό; Ή ο Τσίγκας καλύτερος του Μπουσινάκη; Ας μην αναφερθούμε καλύτερα στις απίστευτες δυνατότητες του Βούλγαρου Γκάντσεφ, ο οποίος αποτελεί ήδη βασικό στέλεχος της Εθνικής του... Για να αποκτήσεις μια καλή ομάδα πρέπει να έχεις έναν καλό κορμό αποτελούμενο από Έλληνες που ξέρουν που παίζουν και μια σωστή επιλογή από ξένους για να συμπληρώσουν το ρόστερ και να αποτελέσουν τους πρωτοστάτες της αντεπίθεσης των τριφυλλοφόρων. Τα χρήματα του Τζίγγερ συνεχίζουν να σπαταλώνται αλόγιστα στους κάθε λογής και αμφιβόλου αξίας ξένους, εγχείρημα που έχει ήδη αποτύχει δις! Μυαλό όμως δε δείχνουν να βάζουν στην Παιανία. Εύχομαι σύντομα ν' αλλάξουν ρότα, όχι μόνο για το καλό τους, αλλά και για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο οποίο θα προστεθούν κάποια αυθεντικά ταλέντα που βρίσκονται προς το παρόν στην αφάνεια. Ειδάλλως ας αφήσουν τους δανεικούς ελεύθερους, να πάνε σε μικρομεσαίες ομάδες, να βρουν το δρόμο τους και να τρέχει σε λίγα χρόνια ο Τζίγγερ να πληρώνει εκατομμύρια για να τους ξαναφέρει στον κόσμο των πρασίνων.. Καληνύχτα σας...

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ...


Τι έγινε ρε παιδιά; Άρχισαν οι επιβεβαιώσεις για τις ειδησούλες μας; Γράψαμε χθες για στήριγμα Βρύζα στο Ζαγοράκη, ακολούθησε σήμερα η "ΓΑΤΑ" με πρωτοσέλιδο: "Ο Βρύζας στον ΠΑΟΚ" . Αναφέραμε για πιθανή επαναδραστηριοποίηση του Βασίλη Γκαγκάτση στον Ολυμπιακό.
Μαντέψτε τι γράφει σήμερα στην "SPORDAY" ο αγαπητός Μιχάλης Τσόχος: "Τα πρόσωπα που θα πρωταγωνιστήσουν στον ανασχηματισμό της ΠΑΕ Ολυμπιακός και το ακραίο σενάριο για Γκαγκάτση"! Είμαι βέβαιος ότι δεν τα αντέγραψαν από μας - πού να μας βρουν άλλωστε -, αλλά τουλάχιστον όσοι έχετε επισκεφτεί το blog θα καταλάβατε ότι κάνουμε σοβαρή δουλίτσα... Για ακολουθήστε.... Διαμαντάκια σας δίνουμε...