ME MIA MATIA...

ROLLIGANS

13 June 2007

ΒΑΣΙΜΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΠΡΩΤΙΑ


Στην ΑΕΚ τώρα πιστεύω ότι τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα από τις ομάδες του πρώην ΠΟΚ. Η απόφαση του Ντέμη Νικολαίδη να παραδώσει εν λευκώ την ομάδα στον Σέρα Φερέρ δείχνει καταρχήν εμπιστοσύνη μεταξύ διοίκησης και τεχνικής ηγεσίας, αλλά και -προσωπική άποψη- σωστή κατεύθυνση προς την επιτυχία. Ο Φερέρ κατάφερε να κάνει κουμάντο σε ολόκληρη Μπαρτσελόνα, οπότε υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να τα καταφέρει και στην ΑΕΚ.
Οι μεταγραφές ξεκίνησαν από νωρίς και πιστεύω με σωστό τρόπο. Τα ταλέντα υπάρχουν, οι ρολίστες υπάρχουν, απλά χρειάζονταν κάνα δυο ονόματα μαρς που θα δώσουν άλλη αίγλη και προοπτική για τη νέα σεζόν. Ο ένας βέβαια δεν χρειάζεται καν συστάσεις. Ο Ριβάλντο θα πάρει από το χέρι την ΑΕΚ και θα προσπαθήσει έστω και στα 35 του να την οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 13 χρόνια. Η προσωπικότητα του θεωρείται βέβαιο ότι θα βοηθήσει τα μέγιστα και τους πιτσιρικάδες των κιτρινόμαυρων, που από το πουθενά βρήκαν τον καλύτερο δάσκαλο για να τους μάθει πώς παίζεται το επιθετικό ποδόσφαιρο, ενώ σίγουρα ο Φερέρ θα βάλει τον Βραζιλιάνο να κάνει μαθήματα στους Τόζερ, Χρόνη, Χέτεμαϊ και Κονέ που παίζουν λίγο πολύ στην ίδια θέση.
Πανάξιος συμπαραστάτης ο Μάρτιν Αρουαμπαρένα, ο οποίος την Κυριακή αποθεώθηκε από συμπαίκτες και οπαδούς της Βιγιαρεάλ στο τελευταίο του παιχνίδι με το "κίτρινο υποβρύχιο". Η αριστερή πλευρά βρήκε τον... ιδιοκτήτη της για τα επόμενα χρόνια, καθώς ο Αργεντίνος εκτός από τη μπάλα που ξέρει και την ισχυρή προσωπικότητα που διαθέτει, έχει ξεχάσει τι σημαίνει τραυματισμός τα τελευταία 7 χρόνια.
Τρίτη και πανέξυπνη κίνηση των διοικούντων την ΑΕΚ ήταν η αρπαγή του Ταμαντανί Ενσαλίβα από τον Πανιώνιο με μόλις 400.000 Ευρώ! Ο κορυφαίος αμυντικός μέσος της SUPER LEAGUE την περασμένη περίοδο δεν σταματάει να τρέχει ακόμη και μετά το ενενηντάλεπτο. Τρομερά πνευμόνια, πιεστικότατη άμυνα και κλέφτης από τους λίγους, είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει σημαντικό όπλο στα χέρια του Ισπανού μάνατζερ της ΑΕΚ. Οι επιπλέον ικανότητες του να προσαμόζεται εύκολα στη θέση του δεξιού μπακ και στη θέση του κεντρικού αμυντικού λύνουν ακόμη περισσότερα τα χέρια του Φερέρ. Και δεν τελειώνουμε εδώ.
Η άφιξη του 20χρονου Βραζιλιάνου Ράμος για να αναλάβει τη δεξιά πλευρά της άμυνας δεν ενθουσίασε πολλούς, αλλά τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ικανοποιητικά. Τέλος, η απώλεια του...μπαμπούλα Τσιρίλο στο κέντρο της άμυνας καλύφτηκε με ένα άλλο θηρίο, τον Ζεράλντο Άλβες, αδελφό του πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Μπρούνο. Κινήσεις μετρημένες, προσεκτικές, συνδυάζουν εμπειρία και ενθουσιασμό και όλες περιέχουν το στοιχείο του ταλέντου. Οι αποχωρήσεις των Χιώτη, Παουτάσο, Τζιωρτζόπουλου, Έμερσον, Μώρα δεν θεωρούνται καθοριστικές, ενώ και ο Τσιρίλο δεν φαινόταν να ενθουσιάζει τον Ισπανό. Αντιθέτως η φυγή του Καμπάνταη κρίνεται σημαντική, αφού και παιχνίδια καλά έκανε από το πουθενά και κρίσμους βαθμούς έδωσε στην ομάδα του.
Κρίσιμη θεωρείται και η εξέλιξη με την υπόθεση του Λυμπερόπουλου, για τον οποίο δίνει όσα όσα η Νυρεμβέργη για να τον πάρει στη Μπουντεσλίγκα. Αν γίνει αυτό , τότε η ΑΕΚ μένει μόνο με Καπετάνο στην επίθεση και χρειάζεται επειγόντως δύο φορ, με τον έναν τουλάχιστον να είναι βαρύ όνομα που θα αντισταθμίσει αυτό του Πελοποννήσιου άσου. Κατά τ' άλλα ένας τερματοφύλακας κι ένας μέσος θεωρούνται απαραίτητοι και οι κιτρινόμαυροι θα έχουν κλείσει όπως φαίνεται τις μεταγραφές τους πριν ακόμη ξεκινήσει η προετοιμασία!
Αυτό που πρέπει ν' απασχολεί το Ντέμη είναι η υπόθεση του προπονητικού κέντρου και του γηπέδου, που έχουν στοιχειώσει τη διοίκηση και έχουν χωρίσει στα δύο τον κόσμο της ΑΕΚ, με το αιώνιο και αιώνια αναπάντητο ερώτημα: " Νέα Φιλαδέλφεια ή αλλού;".