ME MIA MATIA...

ROLLIGANS

21 September 2007

ΕΛΛΑΣ... ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ


Από το πουθενά -χθες- μας προέκυψε η μεγαλύτερη βραδιά στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Οι 5 εκπρόσωποί μας έριξαν μια μούντζα νίκες στους Ευρωπαίους και μας έδωσαν ελπίδες ότι μπορούμε να σταθούμε και μελλοντικά στους κορυφαίους της γηραιάς ηπείρου αφού σταμάτησε επιτέλους η κατρακύλα στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Πάμε τώρα να βαθμολογήσουμε τις χθεσινές μεγάλες επιτυχίες.



5 αστέρια: Στον Αρη, φυσικά, αφού είναι ηλίου φαεινότερον πως πρόκειται για τον μεγαλύτερο άθλο της ιστορίας του. Κέρδισε μία ομάδα με 5 φορές μεγαλύτερη αξία αφού μόνο Μιλίτο και Ματουζάλεμ στοιχίζουν πολύ περισσότερο απ' όλο τον Αρη! Βεβαίως η σφραγίδα του Μπάγεβιτς πρόλαβε ήδη να μπει στο ιστορικό αποτέλεσμα... Αν ολοκληρωθεί η προσπάθεια με πρόκριση θα μιλάμε για θαύμα!


4 αστέρια: Στη Λάρισα! Σούζα το αλογάκι λοιπόν και τα παιδιά του Δώνη απέδειξαν πως ούτε εδώ το μπάτζετ παίζει ρόλο. Αλλωστε δεν θα γίνονται αγώνες αν όλοι επικαλούνται το μπάτζετ. Τα δύο τεμάχια που έφαγαν τα Ρόδα είναι και λίγα αφού οι γηπεδούχοι επικράτησαν ολοκληρωτικά. Αφού τη γλίτωσαν φθηνά θα κυνηγήσουν την ανατροπή στη ρεβάνς αλλά αν οι "βυσσινί" αποδόσουν όπως στο Πανθεσσαλικό δεν έχουν καμία τύχη!


3 αστέρια: Στην ΑΕΚ. Συστήναμε υπομονή στους άμπαλους αφού όσοι ξέρουν το τόπι διαπίστωσαν τους αυτοματισμούς και τη δουλειά ακόμα και στις συντριβές από τη Σεβίγια. Η χθεσινή νίκη - πρόκριση (κόντρα σε αντίπαλο που έχασε την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ ελέω διαιτησίας και είναι πρωταθλήτρια έχοντας στον πάγκο της Τραπατόνι) αποτελεί μια πρώτη δικαίωση αφού τα καλύτερα έπονται για τον δάσκαλο Φερέρ και την παρέα του Ριβάλντο...


2 αστέρια: Στον Πανιώνιο και τον προπονητή που μας βάζει γυαλιά ένα χρόνο τώρα, τον κύριο (με τα όλα του) Εβαντ Λίνεν. Κι αν το ένα αστέρι πάει στον Γερμανό το άλλο πάει στον κύριο (επίσης με τα όλα του) Τσακίρη. Συγνώμη, αλλά για μένα μόνο έκπληξη δεν αποτέλεσε το χθεσινό αποτέλεσμα κόντρα σε μία Σοσό η οποία παραπαίει. Ο Πανιώνιος άλλωστε έδωσε δείγματα γραφής πολύ νωρίς και αναμένεται ακόμα καλύτερος από πέρυσι!


1 αστέρι: Στον ΠΑΟ. Ηταν συντριπτικά καλύτερος κι έπραξε τα δέοντα ως όφειλε. Αλλωστε έχει "όνομα βαρύ σαν ιστορία" ... στας Ευρώπας και δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης με την Αρτμέντια. Πάντως ήταν ο μόνος "προβληματικός" σε απόδοση παικτών και κοουτσάρισμα από τον πάγκο. Αραγε ο Ν' Ντόι γιατί δεν ξεκινάει βασικός;