ME MIA MATIA...

ROLLIGANS

04 July 2007

ΣΩΣΤΟΣ Ο ΖΑΓΟΡ...

Με φόρα μπήκε στα πράγματα ο Ζαγοράκης. Με δεδομένη την απόλυτη γνώση της ομάδας του ΠΑΟΚ άρχισε να δουλεύει πάνω στις πραγματικές ανάγκες για να καλύψει τις όποιες ελλείψεις, πάντα με γνώμονα τα οικονομικά στάνταρ του Δικεφάλου του Βορρά. Κράτησε τους πάντες, εκτός βέβαια από τον...άσπονδο φίλο του Μάρτσιν Μίετσελ, προώθησε αρκετούς πιτσιρικάδες που έβγαλαν μάτια πέρυσι με την ομάδα των Νέων και έφτασε στο δυσκολότερο, αλλά παράλληλα πιο σημαντικό κομμάτι. Το σωστό δέσιμο ταλέντου και εμπειρίας. Η κίνηση να καλύψει το κενό που άφησε ο ίδιος με την απόκτηση του Δημήτρη Ορφανού, κρίνεται από τους μυημένους σωστό. Η έλευση δύο πρωταθλητών Ευρώπης -Βρύζας, Λάκης- θα δείξει στα...νεογνά του ΠΑΟΚ πώς πρέπει να σκέφτονται και να αντιδρούν σε επίπεδο πρωταθλητισμού. Η πρόβλεψή μου είναι ότι αν αντέξει οικονομικά, ο ΠΑΟΚ παρόλο που ξεκινάει με μετριοπαθέστατα όνειρα, θα έχει να δείξει πολλά. Το ελληνικό πρωτάθλημα έχει ανάγκη από αυτήν την ομάδα και τους φιλάθλους της.

Υ.Γ. Δεν έχετε παράπονο... Σας δώσαμε και την πιθανότητα απόκτησης του Χαριστέα τρεις μέρες πριν βγει στον...αέρα. Η προσέγγιση του Ζαγοράκη στον Άγγελο έγινε την ώρα που υπέγραφε ο Μακάι στη Φέγενορντ. Δύσκολο (από οικονομικής άποψης), αλλά το σκέφτεται σοβαρά για να κλείσει στόματα...

ΗΜΙΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ


Ο Ολυμπιακός έχει μπει, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ανθρώπων του, στην τελική ευθεία των μεταγραφών του! Η πρόσφατη εξέλιξη της συμφωνίας με το Ντάρκο Κοβάσεβιτς έκλεισε την επιθετική... εξάδα και με την επικείμενη απόκτηση του Ραούλ Μπράβο κλείνει και αμυντικά! Το ρόστερ θα ολοκληρωθεί με ένα αριστερό χαφ που θα δίνει ανάσες στον 35χρονο πλέον Τζόρτζεβιτς...

Έχουμε λοιπόν και λέμε για να μην αερολογούμε: Έξι επιθετικοί (Κωνσταντίνου, Κοβάσεβιτς, Καστίγιο, Νούνιες, Μπόρχα, Μήτρογλου) από τους οποίους θα παίζουν οι δύο.

Ένα κλασικό αμυντικό χαφ -Στολτίδης- αφού Άντζας, Τοροσίδης, Πατσατζόγλου θα παίζουν ανάλογα με το που θα υπάρχει ανάγκη.

Ένα δεξί χαφ (Γκαλέτι) με την ελπίδα να παίξει επιτέλους και ο Μενδρινός.

Ένα αριστερό χαφ (Τζόρτζεβιτς) καθώς δεν υπάρχει προς το παρόν άλλος.

Ένα πιο επιθετικό χαφ (Νε), για τον οποίο οι απόψεις διίστανται, όσον αφορά στην αξία του.

Μισό αριστερό μπακ (Ντομί), άντε να βάλουμε και το Ραούλ Μπράβο, που οι...φωστήρες χαρακτηρίζουν κεντρικό αμυντικό!

Δύο στόπερ, ο εξής ένας: Σέζαρ. Ο άλλος είναι ο Σίκοφ, τον οποίο δε βλέπω να έχει σε μεγάλη υπόληψη ο Λεμονής.

Δύο δεξιά μπακ, Ζεβλάκοφ και Πάντος.

Και τέλος τρεις τερματοφύλακες (Νικοπολίδης, Μπούτινα, Παναγόπουλος), που κάλλιστα γίνονται τέσσερις αν δε δοθεί δανεικός ο Ντουγέρογλου.

Σας τα έκανα λιανά για να αντιληφθείτε το παράδοξο. Ο Ολυμπιακός προχώρησε σε ριζική αλλαγή προσώπων, ώστε να δημιουργηθεί μια περισσότερο ορθολογική ομάδα. Μόνο που κάτι τέτοιο όσο καλή διάθεση κι αν έχουμε δε φαίνεται από πουθενά... Την στιγμή που ψάχνεις για δύο κεντρικούς αμυντικούς και ένα αριστερό μπακ, καταλήγεις να παίρνεις ένα και ένα, με τη λογική(!) ότι ο Μπράβο μπορεί να παίξει και στόπερ. Έψαχνες απεγνωσμένα για 10άρι και έφτασες στο σημείο να λες "καλό είναι και ένα αριστερό χαφ".¨Ο σχεδιασμός προέβλεπε δύο επιθετικούς και πήρες τρεις! Για αμυντικό μέσο δεν συζητάμε καν, αφού σύμφωνα με τη λογική των ανθρώπων του Ολυμπιακού μπορούν να παίξουν πέντε έξι ποδοσφαιριστές.

Αν σας μπέρδεψα ζητώ συγχώρεση, αλλά κι εγώ δεν πάω πίσω. Το νέο φρούτο των πολυθεσιτών παικτών δημιούργησε ένα αλαλούμ στον Πειραιά και να δω πώς θα τα ξεμπλέξουν. Δε μπορεί σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιείται κάθε Κυριακή ή Τετάρτη ο οιοσδήποτε παίκτης σε διαφορετική θέση. Με αυτόν τον τρόπο πάει... περίπατο η ομοιογένεια και οι αυτοματισμοί. Στο χωριό μου (sic) αυτό λέγεται αναντάμ μπαμπαντάμ. Ότι να 'ναι δηλαδή...