ME MIA MATIA...

ROLLIGANS

22 August 2007

ΙΒΙΤΣΙΑΔΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ...

Ο Ίλια Ίβιτς είναι από τους πιο έξυπνους ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου. Δεν έτυχε να συζητάμε όταν ήταν στα φόρτε της καριέρας του, αλλά τον πρόλαβα στα τελειώματα του και στην έναρξη της δουλειάς που πιστεύω ακράδαντα ότι του ταιριάζει απόλυτα. Από πλευράς αντίληψης, εξυπνάδας, δημοσίων σχέσεων και έμφυτης σέρβικης γνώσης του αντικειμένου. Αν εξαιρέσουμε τον Νίκο Νιόπλια δεν ξέρω άλλον άνθρωπο που να μπορεί να αναλύσει τόσο υποδειγματικά ένα παιχνίδι, μια φάση, έναν παίκτη. Αλλά υπερτερεί από τον μελλοντικό προπονητή της Εθνικής Ανδρών στο ότι μπορεί πλέον να αναλύσει και χαρακτήρες παικτών, ενώ πολύ περισσότερο μπορεί να φέρει στα μέτρα τα δικά του οιαδήποτε διοίκηση, αλλά και τους φιλάθλους του κάθε συλλόγου τον οποίο υπηρέτησε. Παντού λατρεύτηκε, παντού αποθεώθηκε.




Στην ικανότητα του να τα φέρνει βόλτα ακόμη και με τους πλέον απαιτητικούς φιλάθλους θα σταθώ. Και για συγκεκριμένη περίπτωση. Αυτή του κεντρικού αμυντικού που συνέχεια έρχεται και ποτέ δε φτάνει στον Ολυμπιακό. Από την έναρξη της συνεργασίας του Σέρβου με τους Πειραιώτες άρχισαν οι μουρμούρες για το ποιός θα είναι ο εκλεκτός του Ίβιτς για το κέντρο της άμυνας που θα αλλάξει τα δεδομένα στην Ευρώπη. Εννοείται πως ο έμπιστος και φίλος Μπρούνο Τσιρίλο ήταν η πρώτη επιλογή, αλλά το βέτο του Σωκράτη Κόκκαλη (εξαιτίας της ρήτρας που είχε βάλει η ΑΕΚ) απομάκρυνε αυτή την περίπτωση.



Από κει και πέρα άρχισε το μεγάλο κόλπο με το κωδικό "ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ"... Είναι γνωστή η... αγάπη που τρέφουν οι φίλοι του Ολυμπιακού για τον Έλληνα διεθνή αμυντικό και η φασαρία που έχουν κάνει για να μην πραγματοποιηθεί η μετακόμισή του στο λιμάνι. Παρόλο που και ο Ίβιτς και ο Λεμονής, αλλά και ο ίδιος ο παίκτης... ξερογλείφονταν σε μια ενδεχόμενη συνεργασία το ΟΧΙ του κόσμου του Ολυμπιακού ήταν πολύ δυνατό για να απαξιωθεί. Έτσι, τυπικά, ξεκίνησε η έρευνα για άλλους εναλλακτικούς στόχους από τον Ίλια. Στο βάθος του μυαλού του όμως υπήρχε πάντα η λύση του Κυριάκου. Οι εφημερίδες, ανεξαρτήτου οπαδικής προτίμησης, ακόμη και σήμερα φωνάζουν για την έλλειψη αξιόπιστης αμυντικής λύσης. Ο Σέρβος, υποδειγματικά, άφηνε να αιωρείται η βεβαιότητα των ρεπόρτερς ότι ο "Σώτης" θα αποκτηθεί το Δεκέμβριο, ώστε να συνηθίζουν σιγά σιγά σ' αυτό το ενδεχόμενο οι φίλαθλοι. Προώθησε την άποψη ότι είναι δύσκολο να βρεθεί τέτοιο καιρό καλός αμυντικός με τα στοιχεία που απαιτούνται για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της ομάδας. Έδωσε στις εφημερίδες ονόματα που περισσότερο τρόμο παρά σιγουριά προκάλεσαν στους απανταχού "γαύρους" και έφτασε οχτώ μέρες πριν από το τέλος της μεταγραφικής περιόδου να παρακολουθεί χαμογελώντας την αγωνία στα πρόσωπα των φιλάθλων για το μέλλον της ερυθρόλευκης άμυνας. Παρακολουθεί και περιμένει...Περιμένει ίσως και την τελευταία μέρα των μεταγραφών για να ρίξει τη βόμβα του Κυριάκου. Την απόκτηση της πολυπόθητης αμυντικής λύσης. Το "βράχο" στον οποίο θα στηριχτούν τα ευρωπαϊκά όνειρα. Τον αποδιοπομπαίο τράγο που θα εμφανιστεί σαν σωτήρας, σαν ήρωας. Η αντίδραση των φιλάθλων γνωρίζει ο Ίβιτς ότι θα είναι αυτή που επιθυμεί. Ανακούφιση και όχι θυμός. Χαρά και όχι ειρωνία. Πανηγυρισμοί και όχι θρήνος. Το ξέρει και περιμένει. Και θα έχει πετύχει ακόμη μια φορά τον στόχο του. Θα έχει φέρει τους πάντες με τα νερά του. Και θα τον ευχαριστούν για την πολύτιμη συμβολή του. Είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής του φετινού καλοκαιριού και κανείς δεν μπορεί να του κλέψει αυτό τον τίτλο.... Είτε έρθει τελικά ο Κυριάκος είτε όχι το σχέδιο του αγγίζει την τελειότητα.