ME MIA MATIA...

ROLLIGANS

04 September 2007

ΠΕΡΙ ΝΤΕΡΜΠΙ


1) Ο Πεσέιρο κατάφερε να κοροϊδέψει όλο τον κόσμο λέγοντας όλη την εβδομάδα ότι ο Παναθηναϊκός είναι έτοιμος και ότι πάει για τη νίκη με τον αιώνιο. Φυσικά, όπως φάνηκε, στην παγίδα έπεσε και ο Λεμονής που φοβήθηκε το παιχνίδι περισσότερο απ' ότι έπρεπε χρησιμοποιώντας τρία (!) αμυντικά χαφ. Η εξέλιξη του παιχνιδιού και η αργοπορημένη χρησιμοποίηση των Νίνη και Ν' Ντιογέ έδειξε ότι ο Παναθηναϊκός πολεμούσε για την ισοπαλία και ο Πεσέιρο για τη μη ήττα του από τον Ολυμπιακό.




2) Ο Λεντέσμα ήταν μακράν ο καλύτερος παίκτης του παιχνιδιού και κατά τη γνώμη μου θα είναι το καλύτερο αμυντικό χαφ του πρωταθλήματος.




3) Ο προπονητής του Ολυμπιακού θα πρέπει να βρει ρόλο για τον Τοροσίδη εντός του αγωνιστικού ρόλου, καθώς με την ταυτόχρονη παρουσία Λεντέσμα, Στολτίδη, Γκαλέτι δεν υπάρχει χώρος να κινηθεί.




4) Ήταν ευχάριστη έκπληξη η σωστή συμπεριφορά όσων βρέθηκαν στη Λεωφόρο. Πέρα από τα απαραίτητα υβριστικά συνθήματα δεν έπεσε τίποτα μέσα στο γήπεδο. Μπράβο.




5) Ο Ενακαρίρε είτε με ψηλό και δυνατό αντίπαλο, είτε με κοντό και γρήγορο πελαγοδρόμησε. Τι αντίπαλο θέλει που να είναι στα μέτρα του;




6) Ο Μάντζιος και ο Τζιώλης παρουσιάζονται κάθε χρόνο και χειρότεροι.




7) Ο Λούα Λούα για να γίνει ουσιαστικά χρήσιμος οφείλει να γίνει πιο ομαδικός.




8) Ο Μάτος εκνευρίστηκε με τους συμπαίκτες του, αφού οι οδηγίες του Πεσέιρο για συνεχές πρέσινγκ ψηλά ακολουθήθηκαν μόνο από τον ίδιο.




9) Ο Λεοντίου με την τεράστια αντίληψή του και την σπάνια για ελληνικά δεδομένα τεχνική του θα λείψει από τον Παναθηναϊκό.




10) Ο Ολυμπιακός είναι τέλεια φτιαγμένος για την Ελλάδα, αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ λίγος για την Ευρώπη.




11) Ο Παναθηναϊκός είναι μια χαρά για τρίτος στην Ελλάδα.

DISASTER!


Την προηγούμενη βδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη έτυχε να παρακολουθώ στο ξενοδοχείο όπου βρισκόμουν CNN. Αργά το βράδυ και συγκεκριμένα τα μεσάνυχτα, αρχίζει η εκπομπή World Sports με παρουσιαστή τον Terry Baddoo. Εκπληκτική σε ότι αφορά τη σκηνική και σκηνοθετική ματιά, την ταχύτητα, το ρυθμό, την ακρίβεια και την πολυσυλλεκτική αθλητική ενημέρωση. Η μέρα εκείνη δεν θα μπορούσε παρά να έχει και αφιέρωμα στο Champions League αφού το soccer (έπειτα από την έλευση και του Beckham) κερδίζει συνεχώς έδαφος στις Η.Π.Α.. Η σύνδεση με τον ανταποκριτή του αμερικανικού δικτύου και παρουσιαστή της κλήρωσης στο Μονακό Pedro Pinto περιελάμβανε ένα σχολιασμό των ομίλων. Θα σταθώ αρχικώς στον Ολυμπιακό. Είτε υπήρχε είτε όχι στον όμιλό του ένα και το αυτό. Ούτε καν αναφέρθηκε αποδεικνύοντας την παγκοσμίως αποδεκτή ανυπαρξία του έπειτα από μία και πλέον 10ετία συνεχούς παρουσίας στους ομίλους. Και πάμε τώρα στα... καλύτερα. Στην άλλη ξεφτίλα, που μας αφορά όλους κι όχι μόνο μαρτυρά την απουσία του ελληνικού ποδοσφαίρου σε αγωνιστικό επίπεδο αλλά και τη διοικητική-οργανωτική του αναπηρία. Αναφέρθηκαν -στην τηλεφωνική τους συνομιλία- στον επόμενο τελικό ο οποίος ως γνωστόν θα πραγματοποιηθεί στο Λουζνίκι της Μόσχας, στις 21 του ερχόμενου Μάη, σ' ένα γήπεδο στολίδι με μόνο μειονέκτημα τον συνθετικό χλοοτάπητα (αφού ο βαρύς ρωσικός χειμώνας δεν επιτρέπει τη χρήση κανονικού), που όμως θα αντικατασταθεί εν όψει τελικού. Και μια που το ΄φερε η κουβέντα είπαν να κάνουν κι ένα σχόλιο για τη διοργάνωση του περσινού τελικού και την επιλογή του Ολυμπιακού Σταδίου από την ΟΥΕΦΑ. Πώς τη χαρακτήρισαν; Με μία μόλις λέξη. "DISASTER". "ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ". "Ας ελπίσουμε να μην συμβεί κάτι ανάλογο στη Ρωσία", κατέληξε το δίδυμο του μεγαλύτερου τηλεοπτικού φορέα ενημέρωσης στον κόσμο. Εμείς απλώς να σας θυμίσουμε πως κομπάζουμε και κορδονόμαστε σαν γύφτικα σκεπάρνια από την περηφάνεια τη στιγμή που όλοι οι πολιτισμένοι γελάνε μαζί μας και θα επαιρόμαστε για την άρτια (ας γελάσω) διεξαγωγή του τελικού μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία, εγκλωβισμένοι στον μικρόκοσμο τον οποίο έχουν δημιουργήσει και συντηρούν τα ανεκδιήγητα ελληνικά media. Αυτά τα ολίγα για έναν τελικό που άφησε απ' έξω οπαδούς με εισιτήριο (!!!) και θα μείνει στην ιστορία για τα "ντου" των χούλιγκαν που εισέβαλαν με το "έτσι θέλω" στις κερκίδες.... Καληνύχτα κύριοι...