ME MIA MATIA...

ROLLIGANS

17 December 2007

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια...Χο Χο Χο!


Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά άρχισε φέτος το παραμύθιασμα του κόσμου ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Σωκράτης Κόκκαλης. Συνήθως αυτό ξεκινάει γύρω στον Απρίλιο - Μάιο, αλλά αυτή τη χρονιά μπορεί κανείς να πει ότι δεν σταμάτησε καθόλου από το καλοκαίρι. Κάθε πότε έδινε η διοίκηση του Ολυμπιακού τροφή για δημοσιεύματα με υπαινιγμούς για δήθεν συμφωνία με το Σέζαρ Ντελγκάδο ή για προχωρημένες διαπραγματεύσεις με την ομάδα του, την Κρουζ Αζουλ? Κάποια στιγμή το παραμυθάκι αυτό κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Έπρεπε να το είχαμε καταλάβει από τη στιγμή που μερίδα του φιλο-ολυμπιακού Τύπου έγραφε για εξωπραγματική πρόταση ύψους 4,5 εκ. ευρώ για τον παίκτη από τη Μπενφίκα! Λες και τόσα χρήματα για έναν τέτοιο παίκτη είναι... εξωπραγματικά! Άλλωστε ακόμη μετρά τα 16 εκατομμυριάκια που πήρε για τον Καστίγιο ο κ. πρόεδρος και τα 5 της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League! Σύνολο 21 μυρια για μεταγραφές λέει η δική μας φτωχή λογική. Άντε, πες ότι μερικά θα τα βάλεις στην τσέπη. Και με 12-14 εκ. νομίζω ότι κάτι καλό μπορείς να πάρεις, έτσι δεν είναι?.
Τώρα, σειρά πήρε άλλος αργεντινός παικταράς, ο Φερνάντο Μπελούσι! Η υποτιθέμενη προσέγγιση για μεταγραφή του παίκτη, κατά την προσωπική μας άποψη, είχε μόνο επικοινωνιακό σκοπό, δηλαδή να χρυσώσει το χάπι της ήττας στην περίπτωση Ντελγκάδο. Κλασσική τακτική της διοίκησης του Ολυμπιακού. Αν θυμάστε, όταν αφήσαν ελεύθερο τον Ριβάλντο, την επόμενη μέρα διέρρευσαν στον Τύπο υποτιθέμενη κίνηση για το Ρικέλμε και τον Άλντο Ντούσερ, όταν έκαναν πίσω για τον Ντούντου Σεαρένζε της ΤΣΣΚΑ, αμέσως έκαναν λόγο για επαναπροσέγγιση στο Ζε Ρομπέρτο κλπ κλπ. Το ίδιο και τώρα. Αφού "ξενέρωσαν" το λαό του Ολυμπιακού με τον Ντελγκάδο πρώτα (πείτε μου ΕΝΑΝ λόγο για τον οποίο ο παίκτης θα έριχνε πόρτα στον ΟΣΦΠ για να πάει στη Μπενφίκα, εκτός από το οικονομικό και θα πάρω τα λόγια μου πίσω) και στη συνέχεια με τον Μπελούσι (αυτός ήταν εξαρχής πανάκριβος και οι δηλώσεις για απόκτηση του μόνο γελοίες μπορεί να θεωρηθούν), τώρα όπου να΄ναι θα σκάσει και τρίτος λεγόμενος "στόχος" και τέταρτος και θα πάει έτσι το παραμύθι μέχρι τα Χριστούγεννα. Μόνο που ο ένας θα αποφασίζει ότι τελικά θέλει να τελειώσει πρώτα τη σεζόν στη χώρα του και μετά θα κοιτάξει για μεταγραφή, τον άλλον δεν θα τον αφήνει η γυναίκα του (καιρό έχουμε να το ακούσουμε αυτό ε?), στον τρίτο θα του ψιθυρίζουν φωνές στο κεφάλι του ότι δεν του παν τα κόκκινα και άλλα τέτοια γραφικά. Εν τω μεταξύ, βολευτείτε με Σίσιτς, Πίπιτς, Ολέ Ολέ Άντελε Αρίμπα (που έλεγε και ο Speedy Gonzales) και άλλους τέτοιους "superstars". Συνολικό κόστος: κάτω από 1 εκατομμύριο.
Άλλη μια θλιβερή χριστουγεννιάτικη ιστορία, στο στυλ των αδελφών Γκριμ, ξέρετε, από αυτές τις μίζερες, χωρίς happy ending!