ME MIA MATIA...

ROLLIGANS

19 June 2007

CAMPEONES... ΑΜΥΑΛΟΙ




Λέμε και ξαναλέμε για την παραφροσύνη των Ελλήνων παραγόντων που δεν αφήνουν τους προπονητές να κάνουν τη δουλειά τους, να ολοκληρώσουν το έργο τους, να πάρουν τους παίκτες που θέλουν οι ίδιοι, να, να, να... Όμως ρε παιδιά, να λέμε και του στραβού το δίκιο. Τι διαφορετικό γίνεται στη Ρεάλ Μαδρίτης;


Πρωταθλήτρια Ισπανίας φέτος. Έστειλε για... βρούβες τους Ροναλντίνιο, Ετό, Χοακίν, Αγιάλα, Κανουτέ και Άλβες. Και για το συγκεκριμενοποιήσουμε: Ο Φάμπιο Καπέλο το έκανε. Βάζοντας στην άκρη τη λογική galactikos, φέρνοντας εργάτες δίπλα στα ονόματα και πάνω απ' όλα συγκεντρώνοντας πάνω του όλα τα πυρά από ΜΜΕ και οπαδούς για τις αποκαρδιωτικές εμφανίσεις στην αρχή της περιόδου. Απερίσπαστοι οι παίκτες έμαθαν ο ένας τον άλλον, έπαιξαν πρώτα για την ομάδα και μετά για την πάρτη τους (ο Καπέλο έβαλε το χεράκι του) και προχθές έβγαλε στους δρόμους τη μισή Μαδρίτη για πανηγυρισμούς.


Η ανταμοιβή του; Μάλλον τον διώχνουν. Στην ερώτηση γιατί δεν υπάρχει απάντηση. Γιατί το έκαναν και στον Γιουπ Χάινκες και στον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, που έκαναν επίσης το λάθος να πάρουν πρωτάθλημα; Δεν στέκει. Γιατί κατάφερε να συνεφέρει μια ομάδα που δεν είδε προκοπή από το 2003; Απίθανο. Γιατί δεν είναι όνομα; Αλλοίμονο! Γιατί έκανε του κεφαλιού του; Από τις εισηγήσεις του μόνο ο Ντιαρά και ο Έμερσον πήγαν στη Μαδρίτη. Ουσιαστικά δούλεψε με τις επιλογές της διοίκησης. Και χωρίς το Ζιντάν, παρακαλώ. Με ντεφορμέ το Ραούλ. Με φευγάτο το Μπέκαμ. Με ανύπαρκτο τον Ελγκέρα. Με μόνιμα τραυματίες Σισίνιο και Μαρσέλο. Με Γκάγκο και Χιγκουαίν να προσπαθούν να προσαρμοστούν. Και πάλι τους άφησε να κοιτούν την πλάτη του. Τους τρέλανε όλους. Αλλά φεύγει πιθανότατα. Μπορεί και να μείνει στο τέλος. Αλλά τόση αμφισβήτηση για κάποιον που σε έφερε πάλι στην κορυφή είναι τουλάχιστον παράλογο.


Το πρώτο όνομα για να τον αντικαταστήσει είναι ο Σούστερ, του οποίου το μοναδικό κατόρθωμα είναι ότι έριξε τέσσερα στους μισητούς μπλαουγκράνα της Μπαρτσελόνα. Αυτά. Σε σχέση με τα επιτεύγματα του Ιταλού δείχνει μαθητούδι. Ερασιτέχνης. Αλλά αυτό δεν τους σταματά από την αυτοκαταστροφή. Βέβαια, αυτό δε με χαλάει καθόλου, μια και σίγουρα συμπαθώ περισσότερο τους άλλους, της Βαρκελώνης. Απλά εξετάζουμε την ακατανόητη συμπεριφορά του Καλντερόν και των συν αυτώ. Ο Καπέλο απηυδησμένος δείχνει έτοιμος να εγκαταλείψει την προπονητική αν φύγει από τη Ρεάλ. Αν καταφέρετε κι αυτό, τότε σίγουρα σας αξίζει μια θέση στο Βιβλίο Γκίνες.

No comments: