ME MIA MATIA...

ROLLIGANS

08 January 2008

"ΨΗΝΟΥΝ" ΧΑΡΙΣΤΕΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ!

Επειδή αρκετά ασχοληθήκαμε με τον Ολυμπιακό αυτές τις ημέρες - αλλά τι να κάνουμε; Αφού είναι οι μόνοι που ασχολούνται με μεταγραφές - , ήρθε η ώρα να σας δώσουμε μια ειδησούλα από Θεσσαλονίκη μεριά. Πώς έχουν τα πράγματα; Λίγο πριν ανακοινωθεί από το Ζήση Βρύζα ότι σταματάει το ποδόσφαιρο και αναλαμβάνει τεχνικός διευθυντής, ο πρώην διεθνής είχε μια συνάντηση με δική του πρωτοβουλία με το Θοδωρή Ζαγοράκη. Η συζήτηση είχε να κάνει με την ανάγκη να αποκτηθεί παίκτης για να καλύψει το κενό του Ζήση. Ο Βρύζας έριξε στο τραπέζι μια πρόταση που παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες της φαινόταν ιδανική. "Να κυνηγήσουμε το Χαριστέα..." ήταν η πρόταση που από τη μια ενθουσίασε αλλά παράλληλα προβλημάτισε τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ για το κατά πόσο θα ήταν εφικτό κάτι τέτοιο. Ο Βρύζας όμως είχε την απάντηση και σ' αυτό: "Θα πείσουμε το Ρεχάγκελ να μεσολαβήσει". Τα τηλεφωνήματα έγιναν άμεσα και ο Όττο δέχτηκε να μιλήσει στο "Χάρι". Ο διεθνής επιθετικός στο άκουσμα της πρότασης δεν φάνηκε αρνητικός, αλλά δεν ήθελε κιόλας να δεσμευτεί, καθώς τον τελευταίο καιρό είχε κερδίσει με το σπαθί του θέση βασικού στη Νυρεμβέργη.

Αυτά βέβαια πριν από ένα μήνα περίπου. Τι μεσολάβησε και άλλαξαν τα δεδομένα; Πολύ απλά η γερμανική ομάδα απέκτησε το Γιαν Κόλερ και του έδωσε κατευθείαν φανέλα βασικού. Ο Χαριστέας βρέθηκε ξαφνικά εκτός ενδεκάδας και παραπονεμένος για την αντιμετώπιση από την ομάδα του. Τότε ακριβώς έγινε το καθοριστικό τηλεφώνημα του Όττο Ρεχάγκελ προς τους διοικούντες τη Νυρεμβέργη για το ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ. Τους έπεισε ότι ένας ενδεχόμενος δανεισμός του παίκτη θα έκανε καλό και στην ψυχολογία του αλλά και στην αγωνιστική του κατάσταση, αγωνιζόμενος σε ένα μικρότερης εμβέλειας πρωτάθλημα. Παράλληλα η Νυρεμβέργη θα διατηρούσε τα δικαιώματα του παίκτη σε περίπτωση καλών εμφανίσεων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και ενδεχόμενης πώλησής του. Ο παίκτης έδειξε πιο δεκτικός στο να επιστρέψει στην Ελλάδα, αλλά το πρόβλημα μετατέθηκε στη διοίκηση του ΠΑΟΚ, καθώς ο Ζαγοράκης σκεφτόταν να δώσει γύρω στις 500.000 Ευρώ για 6μηνο δανεισμό του Σερραίου επιθετικού και να διατηρήσει οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι με ένα ποσό που θα κυμαινόταν μεταξύ 1.500.000 και 2.000.000 Ευρώ. Κάθε άλλη περίπτωση θεωρούσε ότι θα είναι ζημιογόνα για την ομάδα του.

Ο Ρεχάγκελ και ο Χαριστέας συνεχίζουν να πιέζουν τους Γερμανούς για να μετακομίσει ο παίκτης στην Ελλάδα με οψιόν αγοράς, ο Ζαγοράκης κατάφερε και βρήκε τα χρήματα για τη μεγάλη κίνηση, ο Σάντος τον περιμένει σαν τρελός για να λύσει ένα από τα δύο βασικά του προβλήματα ( το άλλο είναι ο αμυντικός μέσος) και το μόνο που απομένει είναι να πει το ναι η Νυρεμβέργη. Για να δούμε...

No comments: