ME MIA MATIA...

ROLLIGANS

25 June 2007

ΔΕΝ ΗΤΤΗΘΗΚΕ Ο ΦΕΡΕΡ...


Μετά από την απόκτηση του Λεονέλ Νούνιες από τον Ολυμπιακό, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έφεραν στο μυαλό τους τις πρόσφατες προσπάθειες της ΑΕΚ -και ειδικότερα του Σέρα Φερέρ- να τον φέρουν στην Ελλάδα και να τον ντύσουν στα κιτρινόμαυρα. Προσωπική άποψη για τον παίκτη δεν έχω, αλλά τόσο ο Φερέρ όσο και ο Ίβιτς τον είχαν ψηλά στη λίστα τους. Αυτό βέβαια δε μου λέει κάτι μέχρι να μπει στο γήπεδο, αλλά κουβέντα να γίνεται. Το ζήτημα είναι άλλο. Με ποιά λογική οι εφημερίδες έκριναν ότι η μη μεταγραφή του παίκτη στην ΑΕΚ ανάγεται αυτόματα σε ήττα του Ισπανού μάνατζερ-τεχνικού διευθυντή-προπονητή; Γιατί αυτό ακριβώς πέρασε προς τα έξω! Ότι ήταν στο χέρι του Φερέρ και δεν τον αγόρασε!

Για να πάψουμε τις αστειότητες θα σας πάω κατευθείαν στο νόημα: Ο Ίλια ήθελε μια πρώτη...εκδίκηση από τον Ισπανό για τη φυγή του από την ΑΕΚ και την πήρε με τον πιο εύκολο τρόπο. "Μπορώ να πάω εκεί που μπορείς απλά να κοιτάς... Παίρνω τον ποδοσφαιριστή που ήθελες προσφέροντας τα απαραίτητα χρήματα και μετά το περνάω στις σωστές εφημερίδες..." Αυτά τα κόλπα ο Σέρβος τα ξέρει απ' έξω και ανακατωτά.

Αυτή η ιστορία βέβαια, για να πάμε παραπέρα, πείραξε αρκετά το Φερέρ, που δικαίως θεωρεί ότι δεν ηττήθηκε σε κάτι. Για δύο βασικούς λόγους: Πρώτον ότι σε περιόδους μεταγραφών είναι απόλυτα λογικό να κοντράρονται δύο ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος για προσιτούς σε αυτές στόχους. Αλλά ο δεύτερος λόγος έχει και το...ζουμί: Ο Φερέρ πειράχθηκε περισσότερο από τη μη αντίδραση του Ντέμη Νικολαϊδη. Από το γεγονός ότι δεν βγήκε ο πρόεδρος της ΑΕΚ να πει την αλήθεια. Ότι δηλαδή δεν έδινε τόσα χρήματα για να φέρει αυτόν τον παίκτη. Τα 2,5 εκατομμύρια Ευρώ που δαπάνησε ο Ολυμπιακός για το Νούνιες δεν περισσεύουν στην ΑΕΚ. Κατανοητό. Αλλά από την στιγμή που τα οικονομικά της Ένωσης δεν τα διαχειρίζεται ο Φερέρ, αλλά ο Ντέμης, γιατί να χρεωθεί αυτός μια ανύπαρκτη ήττα; Τον ήθελε, δεν τον πήρε λόγω οικονομικού. Άρα δια της ατόπου απαγωγής, ποιός φταίει που δεν ήρθε ο Νούνιες στην ΑΕΚ; Ο Φερέρ για να τελειώνουμε ζήτησε εξηγήσεις από τον πρόεδρο που τον άφησε ακάλυπτο, αλλά το μόνο που εξέλαβε ήταν καθησυχαστικά λόγια του στυλ να μην δίνει σημασία στις εφημερίδες κτλ. Αυτό βέβαια δεν ηρέμησε το Φερέρ, καθώς εφημερίδες διαβάζουν και στο εξωτερικό και δη στην Ισπανία σε ότι ζήτημα τον αφορά. Και δεν έχει καμία όρεξη να χαλάει το όνομά του στη μητέρα πατρίδα...Σημειώστε. Πρώτο συννεφάκι στον ορίζοντα...

No comments: